Вашингтон има думата да реши кои точно служители от дипломатическите му

...
Вашингтон има думата да реши кои точно служители от дипломатическите му
Коментари Харесай

САЩ ще избира кои свои служители да отзове от Русия

Вашингтон има думата да реши кои тъкмо чиновници от дипломатическите му задачи в Русия да бъдат съкратени. Това съобщи пред публицисти прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде Дарик

Руската федерация взе ответни ограничения, откакто предходната седмица Конгресът на САЩ гласува нови наказания против нея. Москва уведоми Вашингтон, че общият брой на чиновниците в американските дипломатически и консулски институции в Русия би трябвало да бъде скъсен до 455 души - колкото съгласно федерацията са общо оставащите съветски дипломати в Съединени американски щати.

Според представителя на Кремъл сега целият личен състав в задачите на Съединени американски щати в Русия е  " към 1200 души, в това число дипломатите, недипломатите и наетите на място ". Съкратени ще бъдат и дипломати, и механически чиновници, изборът е на Съединени американски щати, сподели Песков. По-рано бе обявено, че Москва е решила да експулсира от страната до 1 септември 755 чиновници в американските задачи.

От хуманни съображения им бе предоставено бе задоволително време, с цел да изоставен Русия, съобщи Песков. Според него би било " нечовешко и неточно " да се желаят огромни съкращения в границите на периода, даден на 35-те съветски дипломати, изгонени през декември от Съединени американски щати " в навечерието на Нова година " - 72 часа.
Кремъл няма визия дали съкращенията може да се отразят на периодите за издаване на американски визи за съветски жители - " за това би трябвало да питате посолството на Съединени американски щати ", уточни представителят на президента Путин.
 Запитан за какво Москва взема ответни ограничения, още преди законопроектът за по-строги антируски наказания на Съединени американски щати да е подписан от президента Доналд Тръмп, Песков съобщи, че този акт при всяко състояние ще стане закон.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР